У Тернополі родина отруїлася грибами

Грибний сезон на Тернопільщині радує любителів “тихого полювання”. Вони із задоволенням збирають гриби, а потім готують їх, консервують на зиму. Після вдалої прогулянки лісом та великого врожаю грибів родина з Тернополя вирішила приготувати страву із зібраних опеньків.

Наслідки були тяжкими для 32-річної мешканки Тернополя. Жінці стало погано. Вона відчувала запаморочення, слабкість, її рвало і нудило. Рідні викликали швидку допомогу. Медики стабілізували стан пацієнтки і забрали в лікарню.

Варто відзначити, що зібрані в лісі гриби можуть завдати шкоди. Фахівці говорять про те, що посушливе літо, погана екологія та інші фактори призводять до накопичення отрут в м’якоті грибів. Також важливо знати, як відрізнити їстівний гриб від отруйного.

Нагадавши, Знай повідомляв, що фахівці розповіли, як виключити отруєння грибами в розпал сезону. Вони назвали головні правила безпечного збору грибів. В першу чергу зрізати потрібно тільки ті гриби, в яких впевнена людина. Якщо є сумніви, краще залишити його в землі. Не можна збирати гриби біля доріг, біля виробничих підприємств, так як гриби накопичують всі шкідливі речовини.

Також Знай писав, що на Харківщині грибний сезон-не за горами. Коли краще відправлятися за грибами, де водяться маслюки, чому потрібно бути напоготові з лисичками і чи варто захоплюватися свинушками. Вчені розповіли, як змінився грибний сезон і які гриби краще збирати.

 

Джерело: ternopol.znaj.uahttp://ternopol.znaj.ua/344101-rodina-ternopolyan-pozelenila-cherez-gribi-medikam-dovelosya-popitniti

Вхід

Вітаємо! Це форма входу для власників підприємств

Запам'ятатит мене Забули пароль?

Відновлення паролю

Register